Dom > News > Sadržaj
Метода испитивања урина Анализатор
- Sep 04, 2018 -

1, провера урина ПХ

Резултати имају два значења: 1 одражава метаболизам киселинске базе у телу; 2, јер се урински протеин, специфични за мерење густине у специфичном урину заснива на промени боје коначног ПХ реагенса на мембрани, тако да се анализа ПХ промјена и праћење промјене пХ урина у другим мембранама утиче на интерференцију реакције рекламирања.


2, инспекција специфична за урин

Мерење густине специфичне за урину извршено је методом суспензије и методом рефрактометра. Главно одређивање концентрације чврстих твари у урину с појавом 10 анализа урина, метода тестне траке за одређивање специфичне густине у урину се широко користи, а мембрански блок углавном садржи мултимеризацију. Електролит (метилен метакрилат), индикатор киселинске базе и пуфер, који се заснива на индикаторској методи киселинске плочице, заснива се на принципу да се Пка мења кроз полиелектролит и концентрацију јона у урину. Полиелектролит у анестетичкој траци садржи киселу групу која је од велике концентрације у узорку урина. Што више јона, више кисела група распада јоне, а пХ мембране се мења. Промена боје индикатора киселинске базе у блоку се приказује и претвара у специфичну густину урина.


3, испитивање протеина у урину

Мерење протеина уринског анализатора у урину засновано је на принципу грешке индикатора протеина. Мембрански блок углавном садржи индикатор киселинске базе, бромфенол плавичасте боје, систем пуферне киселине и активни агенс табеле. На пХ 3.2, анион произведен од бромфенола подлеже промени боје у комбинацији са катионским протеинима (албумином). Суха хемијска метода за одређивање уринарног протеина је једноставна и брза, али треба напоменути да: 1 пацијент који узима јак алкални урина изазван лековима као што су кинин и сулфадиазин, узрокује лажне позитивне резултате у сувим хемијским поступцима и сулфосалицилној киселини. Метода резултира лажним негативним резултатом. Можете користити разблажену сирћетну киселину како бисте подесили пХ урина на 5-7 "и затим експериментисали да разликују да ли је лажно позитиван због јаког алкалног урина. 2 Истраживање показује да на десетине лекова може да се провери протеин у урину Постоји лажна позитивна '' Ученик је тестирао протеин у урину пре и након примене великих доза пеницилина ''. Резултати су показали да: 2,5 милиона јединица инфузије, 2 сата, 3,2 милиона јединица, 3 сата, 4,8 милиона јединица, 5 сати. Лажно позитивно за метод сулфосалицилне киселине и лажно негативно за суху хемијску методу. 3 Различите методе мерења су осетљиве на детекцију различитих врста протеина у урину пацијената. Квантификација Биурета може бити осјетљива на албумин и глобулин, док је осјетљивост хемијског снимања глобулина само 1 / албумин. 100-1 / 50. Стога, код пацијената са болешћу бубрега, посебно у случају развоја болести, неопходно је систематски посматрати садржај протеина урина у квантитативном тесту користећи методу сулфосалицилне киселине (или метода загрејане сирћетне киселине) квалитативном и биурет методом. 4 узорка који садрже друге секретије (као што су секреције репродуктивног система) или садрже више ћелијских компоненти, могу проузроковати лажне позитиве. Метода сулфо перпендилације се препоручује као референтна метода за детекцију уринарних протеина сувом хемијом.


4, одређивање глукозе у урину

Метода испитивања урина за одређивање глукозе урината је ензимска метода. Мембрански блок садржи глукозу оксидазу, пероксидазу и хромоген. Постоје две главне врсте извора боја које користе различити произвођачи: 1 користећи калијум јодид као хромоген, а позитивна реакција је црвена; 2 користећи о-метилбензидин као хромоген, а позитивна реакција је плава. Измерена количина је да глукоза оксидаза оксидише глукозу у глукуронску киселину и водоник-пероксид, који затим катализује пероксидаза, што изазива обарање хромогена и најчешће се користи на такав начин. Метода тестне траке у урину треба навести у употреби: 1 специфичност методе испитивања уринске траке и квалитативни метод Бан-а је другачији, први има јаку специфичност, а глукоза реагује са глукозом; док други реагују са урином и имају сав редукциони шећер и све редукционе особине. Супстанце све реагују, тако да узорци који су негативни у методи тестирања урина могу имати позитивне резултате у Бановој методи; 2 осетљивост сувог хемијског поступка и Банова метода је различита, осетљивост суве хемијске методе је велика, а садржај глукозе је 1,67-2,78 ммол. Слаб позитиван се може десити на / Л; Банова метода је 8.33ммол / Л, што је слабо позитивно; 3 Интерферирајуће супстанце имају различите ефекте на две методе: урин садржи редукујућу супстанцу са јаким афинитетом за кисеоник и Банов методом. Акција бакарних јона у процесу даје лажно позитивно, али може смањити обојеност Х2О2 коју производи суви хемијски тестни трак да би био лажан негативан. Метода елиминације је прво да се урин замреже неколико минута да уништи витамин Ц, а затим изврши експеримент. Тестна трака која садржи оксидазу витамина Ц сада је доступна како би се искључила ова сметња. 4 Сува хемијска метода за одређивање глукозе у уринима је само општи полквантитативни тест, а његов дизајниран ниво концентрације се разликује од нивоа традиционалних Банова. Два су упоредива једни са другима; Стога, за динамично посматрање дијабетеса, позитивни резултати се јављају у сувој хемији. Пожељно, мокра хемијска квантификација се користи за утврђивање тачног распона уринарне глукозе или за сакупљање узорака дневних узорака за квантификацију глукозе у урину.


5, испитивање тијела кетона у урину

Мембрана за детекцију тела уринарног кетона углавном садржи натријум нитроферроцианид или реагује са ацетоксиетичном киселином или ацетоном у урину. Има осетљивост на акетоацетат од 50-100 мг / Л и 400-700 мг / Л за ацетон, и не реагује са β-хидроксибутирском киселином. Напомена у употреби: 1 Пошто су и ацетон и акетоацетат у телу кетона испарљиви, ацилоцетна киселина је више подложна топлоти да би се формирао ацетон; након што је урин контаминиран бактеријом, кетонско тело нестаје, тако да урина мора бити свежа и одмах послата на преглед. Да би се избегли лажни негативни резултати или лоши резултати услед испаравања или декомпозиције кетонских тијела; 2 осетљивост између сувог метода и кетонског метода праха тела: кетонска метода праха осетљивост на ацетокетатну киселину и ацетон су 80мг / Л и 100мг / л. Није тако осетљива као метода тестне траке, па је разлика између две методе исти патолошки узорак може довести до резултата. Посебну пажњу треба посветити резултатима анализе; 3 Кетоза узрокована различитим узроцима, састав кетонског тела је различит, чак и ако пацијент има различите програме болести, могу постојати разлике. На пример, у раном називу дијабетичке кетоацидозе, главна кетонска компонента, β-хидроксимаскуларна киселина, има мало или без акетоацетске киселине, а резултати мерени у овом тренутку могу довести до потцјењивања укупног тела кетона. Након што се симптоми дијабетичке кетоацидозе ублажавају, β-хидроксибутират се претвара у акетоацетат, што заузврат чини садржај ацетата вишим од почетне акутне фазе, што је лако прецијенити стање. Према томе, инспектор мора обраћати пажњу на развој болести и анализирати резултате експеримента заједно са клиничаром.


6, уринарни билирубин, уринарни билијарни преглед

Принцип уринарног билирубина се комбинује са билирубином у јаком киселом медију, а реакција купловања са 2,4-дихлоранилин диазонијум солом је љубичаста-црвена; принцип мерења уробилиногена је исти као и модификована Ехрлицх метода. Главне тачке пажње две методе су: 1 узорак мора бити свеж да би билирубин спречио да постане биливердин под сунчевом светлошћу; уринарни билијар се оксидира до уробилина. 2 Када урин садржи високе концентрације витамина Ц и нитрита, инхибиција азо реакције чини уринарни билирубин лажним негативним. Када пацијент добије велику количину хлорпромазина или метаболизам фенилазопиридин хидрохлорида у урину, то може бити лажно позитивно. 3 Неке ендогене супстанце у урину, као што су порфобилиноген, спутум, билирубин итд., Могу довести до позитивних резултата испитивања биљака у уринима, а неки лекови могу такође произвести експерименте у боју интерференције. 4 Нормална излученост уринарног биљаја значајно флуктуира сваки дан, са мало ноћи и јутра и брзо се повећава у поподневним сатима, достизања највишег врха на 2-4 сата; док је брзина очвршћавања уринарне жучи везана за урину ПХ, ПХ5.0 стопа чишћења је 2мл / мин; када је Пх8.0, повећава се на 25мл / мин. Због тога се неки научници залажу за предодређивање пацијената који узимају натријум бикарбонат да алкалишу урин и споро сакупљање урина на 2-4 сата у поподневним сатима (мерење од 2 сата). Мерење се врши како би се повећала стопа детекције.


7, провера нитрита урина

Мембрански блок углавном садржи п-аминофенил арсенат и 1,2,3,4-тетрахидрокси-п-хинолин-3-ол. Већина инфекција уринарног тракта изазива Есцхерицхиа цоли. Нормални урини садрже нитрате који произилазе из метаболизма хране или протеина. Када се инфекција Есцхерицхиа цоли појави у урину, нитрати се смањују на азотну киселину. Сол, који може диазотизовати базни арсенат амонијског базена у диазонијумову со, а други је повезан са 1,2,3,4-тетрахидрокси-п-кинолин-3 бичем како би филм изазвао црвену боју. Да би се дијагностиковало да ли је пацијент заражен Есцхерицхиа цоли, сензитивност детекције је 0,03-0,06 г / л. На стопу детекције нитрита у урину утиче да ли инфицирана бактерија садржи нитрат редуктазу, без обзира да ли храна садржи изабрани нитрат или да узорак урина остаје у бешику више од 4 сата, што задовољава горе три увјета. Стопа детекције теста била је 80% и обрнуто. Према томе, негативни тест овог теста не може искључити могућност бактеријског урина. Позитивни тест нитрита не може у потпуности потврдити инфекцију уринарног система. Узорак је постављен предуго или загађење може бити лажно позитивно. Требало би се комбиновати са другим резултатима анализе урина. Права пресуда.


8, испитивање белих крвних судова у урину

Принцип уринског теста за откривање бијелих крвних зрнаца у урину базиран је на цитоплазми цитоплазми која садржи специфичну естеразу, која може дјеловати на индофенол естру у мембранском блоку и реаговати са диазонијумовом солом да би се формирала љубичасти кондензат. Дубина је пропорционална броју неутрофила. Треба обратити пажњу на операцију: 1 узорак урината мора бити свеж, треба се мерити одмах након урина, како не би раскинула беле крвне ћелије, што би довело до вештачког хемијског и микроскопског прегледа вештачких грешака; 2 ова метода може мерити само неутрофиле, не са мононуклеарним ћелијама, реакцијом лимфоцита, када пацијент са бубрежним трансплантатом има реакцију одбацивања, урин у урину изазван лимфоцитним или другим узроцима мононуклеарних ћелија даје негативне резултате; 3 урина контаминираног са формалдехидом или садржи високе концентрације билирубина или употребе одређених лекова, Киргистан производи лажне позитиве; протеин у урину> 5 г / л или урин који садржи велике дозе цефалоспорина и друге црвене материје, резултати могу бити ниски или лажни резултати. С обзиром на то да се детекција белог крвног ћелија анализатора урина потпуно разликује од принципа микроскопског бројачког експеримента, њена метода извештавања је такође два различита концепта. Тешко је пронаћи одговарајући однос између њих. За сада нема директне методе конверзије, тако да је метода инструменталног бијелог крвног зглоба Испитивање је само тест за скрининг и не сме се заменити микроскопским прегледом.


9, уринарни хемоглобин, преглед мокраћних крвних ћелија уринарног система

Мембрански блок углавном садржи водоник-пероксид, соланин или водоник-пероксид и хромоген (као што је о-бензидин). Принцип је да хемоглобин у црвеним крвним ћелијама у урину или хемоглобин који се отпушта уништењем има активност каталазу, која може разградити водоник-пероксид или водоник-пероксид, који може оксидирати релевантни хромоген. (као што је о-бензидин) како би га боје. Метода тестне траке у урину треба обратити пажњу приликом провјере интра-уринарне црвене операције: 1Зато што различити произвођачи или различити типови реагенса имају различиту осјетљивост, потребно је обратити пажњу на разлику између серија; 2 суха хемијска метода се може комбиновати са нетакнутим црвеним крвним зрнцима. Слободни одзив хемоглобина, тако да извештавате о клиничкој дијагнози, свеобухватној анализи. Због тога што црвене крвне ћелије у коначном урину пацијената са нефропатијом могу да се деформишу различитим факторима како би се избацио хемоглобин, разлика између методе инструмента и методе воде може бити узрокована; 3 термофилни ензим, миоглобин или бактериуреа садржани у урину могу проузроковати лажне позитиве. ; 4 велике количине витамина Ц могу ометати резултате теста, тако да неке тестне траке производе лажне негативне, треба бити опрезне